شینگن چیست؟

 

شینگن توافق نامه ای است که در 14 ژوئن 1985 میان 5 کشور از 10 کشور عضو اتحادیه اروپا امضاء شد .

شینگن نام روستایی کوچک در لوکزامبورگ است که اولین بار این پیمان در آن جا به امضاء رسید.

در 26 مارس 1995 حوزه شینگن به صورت پراکنده شکل گرفت  . به دلیل افزایش کشورهای وارد شده به حوزه شینگن این توافق نامه و معاهدات آن در قوانین اتحادیه اروپا گنجانده شد و در سال 1999 به اجرا در آمد .

هم اکنون نیز کشورهایی کاندیدای ملحق شدن به حوزه شینگن هستند .

بر طبق این توافق افراد برای سفر از یکی از کشور های عضو توافق نامه به دیگر کشور های عضو نیاز به پاسپورت نداشته و سفرشان بدون کنترل مهاجرتی و کاغذ بازی انجام می گیرد.

حوزه شینگن از 22 کشور عضو اتحادیه اروپا و چهار کشور عضو اتحادیه تجارت آزاد اروپا تشکیل شده است که نام آن ها در ذیل به آن اشاره شده است .

 ویزای شینگن:

 

این ویزا می تواند توسط هر کدام از کشور های منطقه شینگن صادر شود . و دارنده این ویزا می تواند در مدت زمان مشخص آزادانه به همه کشور های اتحادیه اروپای عضو پیمان شینگن و کشورهای  EFTA (انجمن تجارت آزاد اروپا که ۹ کشور اتریش، بلژیک، آلمان، فرانسه، ایتالیا، هلند، اسپانیا، سویس و انگلستان در آن عضویت دارند) عضو پیمان شینگن سفر کند.

بیست وشش کشور عضو پیمان شنگن

اخذ ویزا به معنی اجازه تردد آزاد بین تمامی کشورهای ذکر شده است

کشورهای عضو پیمان شینگن

انواع ویزای شینگن:

ویزای نوع A

نوعی ویزای ترانزیت فرودگاهی است و با این ویزا می توان پرواز خود را در یکی از فرودگاه های حوزه شینگن عوض کرده و به کشوری خارج از حوزه شینگن رفت .

ویزای نوع B

این ویزا نیز یکی از ویزاهای ترانزیتی است که با این ویزا باید حد اکثر تا 5 روز خاک کشورهای ناحیه شینگن را ترک کرد .

ویزای نوع C

این نوع ویزا که مدت زمان آن موقع دریافت مشخص می شود ؛ خود به چهار دسته زیر دسته بندی می‌شود .

  • ویزای یک بار ورود ( Single-Entry ):

با این ویزا می توان تنها یک بار به یکی از کشورهای حوزه شینگن وارد شد و به محض خروج از حوزه شینگن حتی اگر مدت زمان آن به پایان نرسیده باشد ویزا منقضی می شود .

  • ویزای دوبار ورود:

این ویزا برای دوبار ورود به حوزه شینگن با مدت زمان مشخص قابل استفاده است .

  • ویزای چندبار ورود ( Multiple-Entry ):

با این ویزا می توان به دفعات ولی به مدت 90 روز به ازای هر 6 ماه از سال به هر یک از کشورهای حوزه شینگن سفر کرد.

  • ویزای اعتبار محدود منطقه ای (VLT):

با این ویزا می توان تنها به همان کشوری که از آن ویزا دریافت شده و یا چند کشور که در زمان گرفتن ویزا مشخص شده سفر کرد . این ویزا در شرایط خاص مانند ، دلایل انسان دوستانه و یا مواردی که در شرایط اظطراری اتفاق می افتد ؛ صادر می شود .

این ویزا بیشتر به پناهندگانی که بدون مدارک معتبر وارد ناحیه شینگن می شوند داده می شود .

ویزای ملی National Visa (ویزای نوع C)

این ویزا را با نام ویزای نوع D هم می شناسند. این ویزا برای دانشجویان، تجار، و کسانی که برای مدت محدود قصد اقامت در کشورهای حوزه شینگن را دارند صادر می شود که خود دو نوع دارد.

  • نوع یک بار ورود:

    این ویزا برای کسانی صادر می شود که به دلایلی مانند خدمات درمانی قصد اقامت محدود برای یک بازه زمانی تعیین شده و بازگشت به کشور خود بعد از اتمام بازه زمانی را دارند .

  • نوع چند بار ورود:

    این ویزا برای کساین صادر می شود که به دلایلی مانند خدمات درمانی قصد اقامت محدود برای یک بازه زمانی تعیین شده و بازگشت به کشور خود بعد از اتمام بازه زمانی را دارند .

افرادی که متقاضی در یافت این نوع ویزا می باشند باید جزء یکی از گروه های زیر باشند .

  • دانشجویان بین المللی که قصد انجام پروژه های تحقیقاتی برای مدت مشخص ( کمتر از یک سال ) را دارند .
  • اعطای ویزای یک ساله قابل تمدید به دانشجویان بین المللی که قصد شروع تحصیل در یکی از دوره های تحصیلی کشورهای عضو پیمان شنگن را دارند.
  • کار علمی و آموزشی در یک مرکز تحقیقاتی یا مؤسسه معتبر در هر یک از کشور های حوزه شنگن . این ویزا با توجه به برسی سوابق فرد و اعضای خانواده ایشان صادر مس شود .
  • متخصصانی که با هدف به اشتراک گذاشتن تخصص خود به ناحیه شینگن سفر می کنند که هنرمندان ، ورزشکاران یا هر حرفه تخصصی دیگری در این دسته قرار می گیرند.

توجه: برای درخواست ویزای شینگن باید مراحل سختی را طی کرد که در خلال انجام این مراحل کوچکترین بی دقتی منجر به انجام دوباره تمام مراحل درخواست ویزا و یا حتی محروم شدن از درخواست مجدد می شود .

مراحل اخذ ویزای شینگن

 

تعیین وقت سفارت و مصاحبه:

بهتر است قبل از تهیه مدارک نسبت به تعیین وقت سفارت اقدام کنید . زیرا معمولا سفارت وقت عادی به مسافر می دهد.

مطمئن ترین و ارزان ترین راه این است که مسافر شخصا برای تعیین وقت اقدام کند.

مدارک مورد نیازبرای روز مصاحبه:

  • فرم تکمیل شده درخواست ویزای شینگن
  • ترجمه رسمی از شناسنامه با فتوکپی از تمام صفحات آن
  • گذرنامه به اعتبار حداقل شش ماه به همراه کپی از صفحات یک تا پنج و صفحاتی که مهر ویزا خورده است.
  • سه قطعه عکس ( رنگی ، زمینه سفید ، تمام رخ ، جدید ، در ابعاد 4*6) . در صورت وجود عکس همراهان در گذرنامه متقاضی ، باید دو قطعه عکس همراهان هم در مدارک باشد .

 

مدارک لازم برای ارائه به سفارت:

  • اسناد رسمی شغلی و منابع مالی
  • بیمه کاری به همراه ترجمه ( در صورت داشتن )
  • سند ملکی به نام شخص درخواست کننده به همراه ترجمه ( در صورت داشتن )
  • بلیط پرواز رفت و برگشت به کشور مقصد ( برای رزرو بلیط هواپیما نیازی به پرداخت هزینه نیست )
  • برگه تأییدیه رزرواسیون هتل ( واچر )
  • دعوت نامه

توجه : مدارک مود نیاز ممکن است گاهی با توجه به شرایط فرد و یا کشور صادر کننده متفاوت باشد .

مدت و هزینه صدور ویزا :

برسی اولیه مدارک معمولا دو تا سه هفته طول می کشد.

معمولا تا 6 هفته پس از تحویل مدارک به بخش کنسولی واجد شرایط یا عدم واجد شرایط متقاضی مشخص می شود.

* قیمت صدور ویزا 60یورو برای افراد بزرگسال ، 35یورو برای کودکان 6 تا 12 سال است که در زمان درخواست نقدا دریافت می‌شود. ( برای صدور ویزا برای کودکان زیر 6 سال هزینه ای دریافت نمی گردد .)

توجه: اولین ورودتان به مرزهای شینگن باید از همان کشوری باشد که در فرم تقاضای خود اعلام کرده و بر اساس آن ویزا گرفته اید.